Μανόλης Παπαδομανωλάκης



Ο Μανόλης Παπαδομανωλάκης, καθηγητής Φυσικής στο Λύκειο Γαζίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Μαλεβιζίου με την παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συνεργασία Ευθύνης" στηρίζει το Γυμνάσιο Κρουσώνα και την εκστρατεία "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο". Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Μαλεβίζι αλλά και εκπαιδευτικός είναι ευαισθητοποιημένος και πάντα ενεργός, γαλήνια και ουσιαστικά, σε θέματα Παιδείας και όχι μόνο. Η στήριξή του έχει μεγάλη αξία για εμάς, γιατί πάνω απ' όλα είναι ένας άνθρωπος αγαπητός από όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν ή να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν με οποιονδήποτε τρόπο μαζί του. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Όπως σημειώνει για τον κ. Παπαδομανωλάκη και η Μαρία Δρούλου, που παρέλαβε το βιβλίο για να μας το παραδώσει και που έβγαλε την ωραία αυτή φωτογραφία του βιβλίου μέσα από το Λύκειο Γαζίου: "Ταπεινός και γαλήνιος, η ήρεμη δύναμη του σχολείου και της τοπικής κοινότητας Γαζίου". Την ευχαριστούμε επίσης πολύ.


Carsten Henn, Ο Ταχυδρόμος των βιβλίων, εκδ. Μεταίχμιο


Ο Καρλ Κόλχοφ δεν είναι ένας συνηθισμένος εβδομηνταπεντάχρονος
Λάτρης των βιβλίων και παλιός βιβλιοπώλης, ζει προσκολλημένος, θα έλεγε κανείς, σε μια παλιότερη εποχή, με έναν ρομαντισμό πρωτόγνωρο. Έτσι, δουλεύει στο βιβλιοπωλείο του μέντορά του Γκούσταβ - και μένει εκεί, γιατί ο Κόλχοφ, μόνος στη ζωή, δεν έχει μάθει να ζει αλλιώς. Είναι μοναχικός και οι φίλοι του είναι τα βιβλία και οι παράξενοι πελάτες του: άνθρωποι μοναχικοί και οι ίδιοι, εγκλωβισμένοι ο καθένας στο δικό του μεγαλύτερο ή μικρότερο δράμα, που έχουν καθιερώσει μια ιδιότυπη συνήθεια: Περιμένουν κάθε εβδομάδα τον βιβλιοπώλη της καρδιάς τους να τους φέρει στο σπίτι το κατάλληλο γι' αυτούς βιβλίο που κάθε φορά λειτουργεί ευεργετικά γι' αυτούς. Στο παιχνίδι μπαίνει και μια παράξενη εννιάχρονη, το κορίτσι-σίφουνας με την ώριμη σκέψη και τόλμη που, δίνοντας και αυτή διέξοδο στη δική της μοναξιά (ορφανή από μητέρα, με έναν πατέρα παρόντα-απόντα και δεχόμενη πειράγματα στο σχολείο), ακολουθεί τον Καρλ παντού και αλλάζει, με την ανέμελη παιδικότητά της, τις ζωές των πελατών του.

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που μας θυμίζει κάτι που καμιά φορά ξεχνάμε: Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλο στη ζωή. Α, ναι, και τα βιβλία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Πιτσικάκη

Η (ανανεωμένη) ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Μύρος Μακατουνάκης