Μαρίλια Μαυρόκωστα και Στέλλα Μαυρόκωστα

 



Η Μαρίλια Μαυρόκωστα και η Στέλλα Μαυρόκωστα συμμετέχουν στην εκστρατεία "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο" με δύο πολύ ωραία βιβλία που προσφέρουν στο Γυμνάσιο Κρουσώνα, εμπλουτίζοντας τη Βιβλιοθήκη του και ενισχύοντας τη Λέσχη Ανάγνωσης "Ο Κρουσώνας διαβάΖΕΙ διαφορετικά". 

Τις ευχαριστούμε πολύ και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!




Τα βιβλία που προσφέρουν:

Γεώργιος Βιζυηνός, Ποιος ήταν ο φονιάς του αδελφού μου, εκδ. Ανατολικός


Πρόκειται για μια απλοποιημένη μορφή του βιβλίου "Ποιος ήταν ο φονιάς του αδελφού μου" του Γιώργου Βιζυηνού, κατάλληλη για ξενόγλωσσους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά ως δεύτερη/ξένη γλώσσα. Είναι κυρίως κατάλληλο για μαθητές μέσου επιπέδου γλωσσομάθειας (Β1-Β2), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες (CEF) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας Ελλήνων που ψάχνει να βρει το δολοφόνο του γιου και αδελφού τους. Στην προσπάθειά τους αυτή, συναντιούνται με μια οικογένεια Τούρκων πρόθυμη να βοηθήσει στην έρευνα. Τις δυο οικογένειες ενώνει μεγάλη αγάπη, μια και παλιότερα η Ελληνίδα μητέρα είχε φροντίσει για μήνες τον άρρωστο γιο της Τουρκάλας. Για τις δύο οικογένειες, δεν παίζει ρόλο η διαφορά στην εθνικότητα ή τη θρησκεία, αλλά η φιλία, η αγάπη, η καλοσύνη.


Patrick Ness, Το τέρας έρχεται, εκδ. Πατάκης


Η μητέρα του δεκατριάχρονου Κόνορ πεθαίνει από καρκίνο. Ο Κόνορ προσποιείται πως αυτό δε συμβαίνει, πως η μητέρα του θα γίνει καλύτερα. Ένα βράδυ στο παράθυρο όμως του Κόνορ εμφανίζεται ένα τέρας. Δεν είναι, όμως, το τέρας που περίμενε -εκείνο του εφιάλτη που βλέπει σχεδόν κάθε βράδυ από τότε που ξεκίνησε η μητέρα του τη θεραπεία. Αυτό το τέρας είναι διαφορετικό: είναι ένα πελώριο δέντρο που περπατά. Ένα δέντρο άγριο, αρχέγονο, που ζητά από τον Κόνορ το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο: την αλήθεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Πιτσικάκη

Η (ανανεωμένη) ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Μύρος Μακατουνάκης