Άννα Μεσσαριτάκη

 


Από την εκστρατεία "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο" δε θα μπορούσε να λείψει η διευθύντριά μας, κα Άννα Μεσσαριτάκη. Την ευχαριστούμε πολύ, αλλά περισσότερο που λέει "ναι" σε κάθε δημιουργική ιδέα και πρωτοβουλία δική μας ή των μαθητών. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε ότι η Λέσχη Ανάγνωσης "Ο Κρουσώνας διαβάΖΕΙ διαφορετικά" δειλά-δειλά ξεκίνησε με τα λιγοστά βιβλία που διέθετε ήδη η Βιβλιοθήκη μας με θεματολογία τη διαφορετικότητα, κάποια δανεισμένα και τα πρώτα 28 βιβλία που αγοράστηκαν με χρήματα που διέθεσε η κυρία Μεσσαριτάκη από τα λιγοστά χρήματα του σχολείου με τις πολλές ανάγκες. 


Πληροφορίες για το υπέροχο αυτό βιβλίο που δωρίζει στους μαθητές της, δίνει η κυρία Άννα Μεσσαριτάκη παρακάτω:

"Ο Ζορμπάς ο γάτος, γεννιέται διαφορετικός από τα αδέρφια του: κατάμαυρος όπως του λέει και η μάνα του, ενώ τα αδέρφια του είναι γκρίζα με ραβδώσεις.

Η Κενγκά, ο γλάρος που σκεπάζεται και μολύνεται από μια παχύρρευστη κηλίδα πετρελαίου, λίγο πριν ξεψυχήσει φέρνει στον κόσμο ένα αυγό, το οποίο εμπιστεύεται στον Ζορμπά για να το κλωσήσει.

Με τη βοήθεια του Ζορμπά και της γατοπαρέας του, γεννιέται η όμορφη γλαροπούλα «Καλότυχη».

Μεγαλώνει δίπλα στους γάτους, αλλά ήρθε η ώρα που πρέπει να μάθει να πετά. Ο Ζορμπάς άλλωστε το είχε υποσχεθεί στη μάνα της.

Η μελέτη της πτητικής μηχανής του Λεονάντο Ντα Βίντσι, θα βοηθήσει την «Καλότυχη» να απογειωθεί; Ή μήπως ο γάτος Ζορμπάς θα ζητήσει αλλού βοήθεια για να καταφέρει η γλαροπούλα να πετά;"


Louis Sepulveda, Η Ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει, εκδ. Όπερα



Το όνομα Ζορμπάς του γάτου το έδωσε ο Louis Sepulveda από τον Ζορμπά του Καζαντζάκη που θαύμαζε. Είχε μείνει μάλιστα ο συγγραφέας και στην Κρήτη. 


Βαθύτατος ανθρωπισμός διαπνέει το βιβλίο, που γίνεται ένα μάθημα ανεκτικότητας, σπουδή στο διαφορετικό, ύμνος αγάπης προς τη φύση και που πολύ θα αγαπήσουν οι μαθητές μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Πιτσικάκη

Η (ανανεωμένη) ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Μύρος Μακατουνάκης