Το Γ6 του ΓΕΛ Γαζίου - Κατεύθυνση Υγείας αγαπά και στηρίζει... διαφορετικά!

 


Η Κορίνα, η Μαρίνα, ο Στέλιος, η Μαρία, η Μαριλένα, ο Νικηφόρος, η Μαρία, η Αφροδίτη, ο Γιώργος και η Ελένη, αν και είναι μαθητές της Γ' Λυκείου, με τις πολλές υποχρεώσεις και τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο, συμμετέχουν στην εκστρατεία "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο" και μεταδίδουν τα δικό τους μήνυμα αγάπης για τα βιβλία προς τον κόσμο. Η δική τους συμμετοχή έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς. Θα περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση να έρθουν στο σχολείο μας, για να τα πούμε... διαφορετικά! Τους ευχόμαστε επιτυχία στους στόχους τους, ατομικούς και συλλογικούς, και να παραμένουν φωτεινοί και όμορφοι!

Το μήνυμά τους:

"Με αυτά τα δύο βιβλία, σας δείχνουμε την υποστήριξη και την αγάπη μας. Τα βιβλία δεν προσφέρουν μόνο γνώσεις αλλά και πολλά όμορφα ταξίδια με το νου. Έχουμε αρχίσει ήδη να τα διαβάζουμε, παρά το βαρύ πρόγραμμά μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθουμε στην βιβλιοθήκη σας και να μοιραστούμε μαζί την αγάπη μας για τα βιβλία".

Το μήνυμα υπογράφουν οι μαθητές: 

Κορίνα Κοκκινάκη

Μαρίνα Σπινθουράκη

Στέλιος Δερμιτζάκης

Μαρία Πουλάκη

Μαριλένα Πατραμάνη

Νικηφόρος Κάββαλος

Μαρία Ζερβού

Αφροδίτη Εγγλέζου

Γιώργος Ντισπυράκης

Ελένη Περισυνάκη

Ευχαριστούμε την αγαπημένη συνάδελφο Μαρία Δρούλου, που πήρε την πρωτοβουλία και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της και τους δικούς μας να βρεθούν μαζί σε μια δράση αγάπης για το βιβλίο. Περήφανη, μάλιστα, για τα παιδιά της η συνάδελφος σημειώνει: 

"Είναι αξιαγάπητα, τα φωτεινά μου αστέρια, που μου δίνουν δύναμη με την αγάπη, το σεβασμό, το χαμόγελο και την ευγένειά τους".

Ευχαριστούμε ακόμα τους γονείς των παιδιών αλλά και τη Διεύθυνση του Λυκείου Γαζίου που στήριξαν τη συνάδελφο και ενέκριναν αυτήν τη δράση φιλαναγνωσίας και "συνάντησης" των δύο σχολείων.


Τα βιβλία που επέλεξαν και αγόρασαν οι μαθητές για να εμπλουτίσουν τη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κρουσώνα είναι:


Kara Gnodde, Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων, εκδ. Μεταίχμιο


Γνωρίστε τη Μίμι και τον Αρτ Μπράδερτον, δύο αδέρφια που μένουν μαζί απ' όταν έχασαν τους γονείς τους. Ο Αρτ είναι μαθηματική ιδιοφυΐα και πιστεύει πως οι άνθρωποι -συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του- είναι ανίκανοι να πάρουν λογικές αποφάσεις, όταν πρόκειται για την αγάπη. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν οι αλγόριθμοι. Η Μίμι, πάλι, πιστεύει πως τα μαθηματικά δεν είναι η απάντηση σε όλα και προτιμά να ακολουθεί την καρδιά της.

Όταν όμως η Μίμι αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να βρει την αδελφή ψυχή της, η επιμονή του Αρτ να ακολουθήσει ένα αυστηρό μαθηματικό σχέδιο μοιάζει λογική. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που η Μίμι γνωρίζει τον Φρανκ: έναν ρομαντικό, αυθόρμητο και ονειροπόλο τύπο. Παρά τη φανερή έλξη που νοιώθει η Μίμι για εκείνον, ο Αρτ διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Και τότε εκείνη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Μπορεί να παραβλέψει τους νόμους των μαθηματικών και να εμπιστευτεί την καρδιά της;



Έλενα Ακρίτα, Το σκισμένο τούλι, εκδ. Διόπτρα


Λάθος νύφες σε λάθος γάμο. "Σκισμένα τούλια" τις αποκαλούσε η Νένα, το πρώτο πιστολάκι του συνοικιακού κομμωτηρίου, τις γυναίκες αυτές. "Πάει, σκίστηκε κι αυτηνής το τούλι", σκεφτόταν όταν έβλεπε στον λουτήρα πελάτισσα να ξεφυλλίζει περιοδικά σιγοκλαίοντας τον άντρα που της βγήκε σκάρτος.

Στην Αθήνα του σήμερα, πέντε γυναίκες ενώνουν τις τεθλασμένες γραμμές τους και σχηματίζουν μια ραγισμένη καρδιά. Η Νένα θα γνωρίσει τον άντρα της ζωής της τη μέρα που παντρεύεται έναν άλλον. Ο βιασμός της Μάρως οδηγεί σε μια πολύκροτη δικαστική διαμάχη που θ' αφήσει εποχή. Η Σολφέζ και η Μιράντα θα περάσουν από φωτιά και σίδερο μέχρι να βγουν στο φως. Η Ιοκάστη στα χρόνια της δύσης της θα ζήσει έναν εφηβικά παράφορο έρωτα. 

Πέντε γυναίκες προχωρούν πιασμένες χέρι χέρι αδιαφορώντας για ηλικίες. Πέντε γυναίκες πετάνε τα σκισμένα τούλια από πάνω τους και διεκδικούν τη ζωή τους από την αρχή. Πέντε γυναίκες μέσα από την αγάπη, τη βία, το γέλιο και το δάκρυ αγωνίζονται για το δικό τους "μαζί". 

Σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα πνίγονται στις κραυγές των αρνητών τους, η Έλενα Ακρίτα με χιούμορ και συγκίνηση αφηγείται μια δυνατή ιστορία, ενώ η πένα της γίνεται αγωγός για να ακουστεί η κρυφή φωνή που ξεκινάει από μέσα μας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Πιτσικάκη

Η (ανανεωμένη) ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Μύρος Μακατουνάκης