Χρυσούλα Φουκαράκη

 



Ευχαριστούμε τη συνάδελφο, καθηγήτρια Πληροφορικής Χρυσούλα Φουκαράκη από το ΓΕΛ Γαζίου που συμμετέχει στην εκστρατεία "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο", στηρίζοντας την προσπάθεια εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Κρουσώνα με νέους τίτλους και παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε ένα ακόμα αξιόλογο βιβλίο.

Το μήνυμα της Χρυσούλας Φουκαράκη:

"Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, παρακαλώ δεχθείτε και αυτό το βιβλίο".


Εντουάρ Λουί, Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας, εκδ. Αντίποδες


Ο συγγραφέας πραγματοποιεί ένα ταξίδι στα πρώιμα του χρόνια μέχρι το σήμερα με συνοδοιπόρο τη μητέρα του, τον άνθρωπο που τον έφερε στη ζωή. Μας δίνει τα κιάλια του και παρατηρούμε άλλες φορές σιωπηλά και άλλες εναγωνίως, όμως πάντα με την ίδια ένταση, την εξέλιξη δύο ανθρώπων που επηρεάζουν αναπόφευκτα ο ένας τον άλλον.

Η αγάπη, η εξάρτηση, η εκμετάλλευση, η χειραγώγηση, η χειραφέτηση, το σθένος, είναι έννοιες που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την έκταση του βιβλίου. Μπορεί μια γυναίκα να είναι μητέρα, σύζυγος και να φροντίζει παράλληλα τον εαυτό της; Πόση δύναμη χρειάζεται για να σε αγαπάς; Στο όνομα της αυταξίας, είναι δυνατόν να απαγκιστρωθείς από τοξικές καταστάσεις και συμπεριφορές; Τι σημαίνει ανεξαρτησία;



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Πιτσικάκη

Η (ανανεωμένη) ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Μύρος Μακατουνάκης