Μαρία Γ. Φιολιτάκη

 


Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε τη δωρεά δύο βιβλίων της διαφορετικότητας από την κυρία Μαρία Γ. Φιολιτάκη, που στηρίζει τη Λέσχη Ανάγνωσης "Ο Κρουσώνας διαβάΖΕΙ διαφορετικά" και ενισχύει τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Η κυρία Φιολιτάκη, μάλιστα, όχι μόνο συμμετέχει στην εκστρατεία του σχολείου μας "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο" αλλά επιπλέον με την ιδιότητά της ως ζωγράφου-αγιογράφου δώρισε δύο πίνακες ζωγραφικής στο Γυμνάσιο με θεματολογία από την Μινωική Κρήτη και το Μινωικό Πολιτισμό. Δείτε εδώ τους πίνακες.Δείτε εδώ τους πίνακες. Την ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική προσφορά της!


Το μήνυμα της Μαρίας Φιολιτάκη:

"Θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας! Εύχομαι να ευοδωθεί με μεγάλη επιτυχία". 


 Άλλαν Πέρσυ, Φρίντα Κάλο, 60 Μαθήματα για μια ελεύθερη ζωή, εκδ. Πατάκη


Η Φρίντα Κάλο είναι χαραγμένη στη συνείδηση όλων μας για την ένταση της ζωγραφικής της, αλλά και για την ελευθερία με την οποία βίωσε τον έρωτα, την τέχνη και τη ζωή που αγαπούσε τόσο, παρότι είχε να παλέψει ενάντια στην αρρώστια και την κοινωνική στενομυαλιά. Στο πρώτο βιβλίο που ερμηνεύει τη Μεξικανή καλλιτέχνιδα ως δασκάλα της τέχνης της ζωής, ο Άλλαν Πέρσυ παρουσιάζει 60 καθημερινά μαθήματα για να ανακαλύψουμε τα χρώματα της δικής μας ύπαρξης, να τολμήσουμε να ζήσουμε τη ζωή που εμείς επιθυμούμε αντί να εκπληρώνουμε τις προσδοκίες των άλλων.




Λέο Μπουσκάλια, Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις, εκδ. Γλάρος

Να ζεις: να κάνεις λάθη, να πέφτεις, να ξανασηκώνεσαι, να αναρωτιέσαι, να βιώνεις νέες εμπειρίες, να αναθεωρείς.

Να αγαπάς: πάντα να αγαπάς, γιατί ζωή χωρίς αγάπη είναι μισή ζωή. Το ιδανικότερο; Να αγαπάς και να αγαπιέσαι ταυτόχρονα.

Να μαθαίνεις: όλα είναι εμπειρίες και όλα είναι γνώση.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναλύει την έννοια του δασκάλου, αυτού του ανθρώπου που γίνεται η γέφυρα την οποία θα διαβούν οι μαθητές για να φτάσουν στη γνώση και στην αυτογνωσία. Καταγγέλλει την ανισότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων, τα οποία καταρρακώνουν τη διαφορετικότητα και την προσωπική έκφραση των παιδιών, τονίζοντας πως ο δάσκαλος, δέσμιος του συστήματος και των "πρέπει", είναι εγκλωβισμένος σε ένα στεγνό και χωρίς ψυχή μάθημα μέσα στην τάξη.


Παράλληλα, η κυρία Φιολιτάκη δώρισε βιβλία στο σχολείο και από την προσωπική της συλλογή:









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Πιτσικάκη

Η (ανανεωμένη) ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Μύρος Μακατουνάκης